Ion Lungu: Primăria Suceava va cumpăra de jumătate de milion de lei echipamente și dotări pe care le va dona Primăriei Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, vineri, că Primăria Suceava va cumpăra cu 500.000 de lei dotări și echipamente pe care le va dona orașului Cernăuți cu care Suceava este înfrățit.

El a spus că municipiul Suceava este alături de poporul ucrainean și în mod special de cei din regiunea Cernăuți în momentele tragice prin care trec.

„În aceste momente grele prin care trec, Municipiul Suceava este alături de poporul ucrainean și în mod special alături de orașul Cernăuți, cu care suntem înfrățiți”, a transmis Ion Lungu.

El a spus că este în contact cu Primăria Cernăuți, cu primarul Roman Klichuk, iar în cursul zilei de vineri a primit o solicitare scrisă din partea Primăriei Cernauți prin care se solicită un ajutor umanitar și logistic.

Printre echipamentele necesare sunt:

– generatoare diesel de diferite puteri (5 kW,45 kW, 100 kW, 120 kW, 160 kW);

– generatoare încălzire autonomă;

– rezervoare de apă cu volum de 7-7,5 m3 și de 3-5 m3;

– truse de prim ajutor;

– saltele;

– saci de dormit;

– corturi de campanie.

„Voi convoca o ședință de îndată prin care vom repartiza suma de 500.000 lei de la fondul de rezervă. Vom achiziționa prin achiziție publică deschisă de pe piața românească o parte din produsele solicitate și le vom trimite la Cernăuți prin donație”, a declarat Lungu.

El a mai spus că municipalitatea este contactată de cetățeni din municipiul Suceava care vor să acorde ajutoare umanitare, inclusiv punerea la dispoziție a unor spații de cazare și că pentru a venit în întâmpinarea acestora începând de sâmbătă la Cabinetul primarului va fi deschisă o linie telefonică directă la care se vor centraliza aceste solicitări.

Astfel, la numărul 0230/210.678, zilnic între orele 08:00 – 18:00 va răspunde un consilier.

„Trebuie să dăm dovadă de solidaritate cu frații noștri de la Cernăuți în aceste momente dramatice prin care trec. Ne rugăm la Dumnezeu să lumineze mințile decidenților politici și să se încheie cât mai curând acest război”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de