VIDEO//Primarul din Siret, emoționat de solidaritatea românilor cu ucrainenii care își părăsesc țara: Primăria Siret poate doar să îndulcească viața celor care vin de dincolo de graniță. Îi primim cu apă, cafea, ceai și îi îndrumăm spre cazare


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a declarat, vineri, că nu și-a putut imagina că se va ajunge în actuala situație din Ucraina și că chiar în urmă cu două zile discuta cu prieteni de peste graniță și toată lumea era liniștită.

„Nu am anticipat așa ceva”, a spus Popoiu.

El a spus că este emoționat că a văzut solidaritatea românilor care vin în punctul de frontieră de la Siret și îi sprijină pe ucrainenii care pleacă din țara lor.

Popoiu a mai arătat că primul val este format din persoane care locuiesc în apropierea graniței, dar că în zilele următoare se așteaptă să vină și ucraineni din estul țării.

„Primăria Siret poate doar să îndulcească puțin viața celor care vin de dincolo. Îi primim cu apă, cu cafea, cu ceai”, a spus Popoiu.

El a menționat că are o listă cu numerele de telefon de la unele hoteluri din județul Suceava și nu numai pentru a le găsi cazare acestor persoane.

„Aici e nevoie de aportul celorlalte instituții. Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență, Poliția de Frontieră sau Centrul pentru Azil și Refugiați din Rădăuți, iar toată lumea să dăm o mână de ajutor, să nu-i lăsăm în stradă, să le găsim un hotel, o pensiune, dacă nu locuiesc la rude sau prieteni”, a spus Popoiu.


Intră acum și în grupul de