CJ a impartit banii pentru casele care au avut de suferit la inundatiile din luna iunie


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a decis în şedinţa extraordinară de vineri, să aloce câte 5.000 de lei celor 150 de familii ale căror case au fost distruse la inundaţiile din luna iunie, câte 2.500 de lei proprietarilor celor 1.187 case ce au fost avariate de inundaţii şi câte 30.000 de lei unor familii care trebuie strămutate.

Şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută imediat după terminarea şedinţei, că din sumele primite din sponsorizări o sumă de trei milioane de lei urmează să fie alocată familiilor ale căror locuinţe au fost distruse sau avariate de inundaţii.

Astfel, cele 150 de familii ale căror case au fost distruse de inundaţii, vor primi câte 5.000 de lei, pe lângă cei 5.000 de lei acordaţi imediat după inundaţii pentru plata lucrărilor de reconstrucţie şi materialele de construcţie, iar cele 1.187 familii ale căror case au fost avariate, vor primi câte 2.500 de lei. Gheorghe Flutur a mai spus că în comunele Zvoriştea şi Zamostea, un număr de nouă case sunt în pericol de prăbuşire din cauză că apa râului a rupt malurile. El a explicat că în cazul acestora, casele nu au fost nici inundate şi nici avariate, dar că riscă să se prăbuşească şi că familiile trebuie să fie strămutate.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că pentru strămutare, Consiliul va va acorda fiecărei familii din cele nouă câte 30.000 de lei după ce localităţile locale vor asigura terenul necesar noii construcţii. Totodată, din sponsorizările primite de CJ Suceava se vor aloca 500.000 de lei pentru repararea unor căi de acces din comuna Suceviţa şi 1,6 milioane de lei pentru repararea unui pod rutier din Mitocul Dragomirnei care face legătura spre mănăstirea Dragomirna.

CJ Suceava a rectificat vineri bugetul judeţean cu 14 milioane de lei, din care zece milioane din sponsorizări şi patru milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului.


Intră acum și în grupul de