Cu masini straine neasigurate, pe drumurile din judet


Intră acum și în grupul de

Două maşini din Anglia, neasigurate, au fost depistate în trafic de frontierişti dar şi de poliţişti în urma unui accident rutier. Potrivit IJPF Suceava, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov, au executat la sfârşit de săptămână, o acţiune specifică în zona de responsabilitate, oprind pentru control, pe comunicaţia DN 2E, pe raza localităţii Vicovu de Sus un autoturism marca „Ford Transit”. Maşina era înmatriculată în Marea Britanie şi era condusă de cetăţeanul român Nicolae M., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în localitatea Comăneşti, judeţul Bacău.

La controlul efectuat de către poliţiştii de frontieră, şoferul a prezentat documentele de identitate şi permisul de conducere, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul nu figurează ca fiind asigurat pentru răspunderea civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

Băcăuanului, poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare sub
aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, acte ce urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru atribuirea numărului unic.

Un alt autoturism fără asigurare a fost depistat de poliţiştii rutieri după un accident. În acest caz, o asemenea asigurare chiar s-ar fi impus. Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 20.00, pe DJ 178, pe raza localităţii Botoşana avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme, conduse de I. Dumitru, de 21 ani, din localitate şi respectiv de T. Daniela din comuna Pîrteştii de Jos.

Primul autoturism condus de I. Dumitru, înmatriculat în Marea Britanie a fost verificat şi s-a constatat că la data de 19.09.2010, nu figura în baza de date a Regatului Unit al Marii Britanii ca fiind asigurat pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, motiv pentru care s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără drept de circula pe teritoriul României.


Intră acum și în grupul de