Poliția Cernăuți a destructurat un grup organizat care scotea bărbați din Ucraina peste frontiera verde.  În mașina interceptată de autoritățile ucrainene au fost găsite arme


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din regiunea Cernăuți împreună cu agenți ai Departamentului de Investigații Strategice și ai Serviciului de Informații Ucrainean (SBU) au destructurat o grupare care scotea din Ucraina, pe frontiera verde, bărbați încorporabili.

Potrivit anchetatorilor costul pentru o traversare ilegală a frontierei era de 4500 de dolari americani.

Poliția Națională a Ucrainei arată că, luni, agenți ai Departamentului de Investigații Strategice și de anchetatori ai Poliției din Regiunea Cernăuți au surprins o tentativă de trecere ilegală a unui bărbat ucrainean în UE.

Ca urmare a invaziei rusești în Ucraina, bărbaților sub 60 de ani le este interzis să călătorească în afara țării, iar în timp ce unii ucraineni își apără țara de inamici unii bărbați caută modalități de a scăpa ilegal pentru a evita serviciul militar, iar alții vor să facă bani din asta, subliniază Poliția Națională a Ucrainei.

Potrivit anchetei, grupul care se ocupa de trecerea ilegală a frontierei era format din patru persoane și a fost organizat de un pădurar care are legături și în cercurile criminale.

Aceștia au trimiteau mesaje celor care doresc să traverseze ilegal frontiera că pot fi ajutați contra sumei de 4500 de dolari.

Persoanelor li se transmiteau data, ora și coordonatele locului de întâlnire, iar șoferul transporta apoi pe aceștia peste granița de stat în afara punctelor de control UE.

Potrvit sursei citate, în 28 martie, agenți ai Departamentului de Investigații Strategice, împreună cu anchetatorii de poliție din Regiunea Cernăuți și SBU, au reținut un membru al grupării și un „pasager” în timp ce încercau să treacă granița.

La controlul mașinii, polițiștii au găsit arme, grenade pentru lansatoare de grenade, un detonator de mină și grenade fumigene.

Cercetările în acest caz se fac pentru transfer ilegal de persoane peste frontiera de stat a Ucrainei, sub coordonarea Parchetului Regional Cernăuți și se iau măsuri pentru reținerea altor membri ai grupului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, respectivii riscă închisoare de la cinci la șapte ani.


Intră acum și în grupul de