Investitori străini din Ucraina vor să-și mute activitățile în județul Suceava. Gheorghe Flutur: Sunt oportunități mari pe care trebuie să le valorificăm. Unele dintre ele pot fi și în zona Aeroportului de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în plenul CJ Suceava că în această perioadă județul Suceava are o mare oportunitate pe care trebuie să o valorifice ca mai mulți investitori din Ucraina care vor să-și mute activitățile să poată se le transfere în județul Suceava.

Sunt veniți reprezentați de la Ministerul IMM-urilor și căutăm zone, hale, parcuri industriale pentru relocări de firme din Ucraina.

El a spus că este  un investitor german care vrea relocarea de la Kiev și că are nevoie de hale multe, de suprafețe cu acces.

„Apelul meu către dumneavoastră este să încercați să veniți cu soluții”, le-a spus Flutur consilierilor județeni.

El a subliniat că acum sunt aceste oportunități în zona Sucevei.

„Sunt oportunități mari pe care trebuie să le valorificăm. Unele dintre ele pot fi și în zona Aeroportului de la Suceava”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a făcut aceste precizări la dezbaterea proiectului de hotărâre privind construcția drumului alternativ dinspre Burdujeni spre Aeroport.

El a explicat că deși drumul are doar 5,4 kilometri și investiția este mică, aceasta oferă o perspectivă mare acestei zone.

„E nevoie de acest drum pentru că în orele de vârf la Aeroport nu faci față. Dăm o perspectivă și zonei industriale”, a spus Flutur.

El a menționat că autoritățile județene sucevene urmează să înceapă și procedurile pentru construcția unui drum de la Aeroport spre est, spre Dumbrăveni să facem și spre est.


Intră acum și în grupul de