Autorul accidentului în care o tânără din Frasin a murit a folosit un permis de conducere falsificat și a condus în continuare. El a fost plasat sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Gura Humorului, Cosmin-Andrei Boghiu (22 ani), care în septembrie 2019 a provocat un accident în Gura Humorului în urma căruia o tânără de 22 de ani din orașul Frasin a murit este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar pentru că a folosit un permis de conducere falsificat și a condus în continuare deși nu mai are acest drept.  

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a anunțat că a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată constând în aceea că în data de 29 septembrie 2021, în jurul orei  20:04 a condus pe drumurile publice un autoturism, efectuând o depășire neregulamentară, iar din verificări a reieşit faptul că avea dreptul de a conduce suspendat din data de 02.10.2019.

Acesta a mai fost prins la volan și în data de 20 octombrie 2021, în jurul orei  19: 40, când a condus un autoturism pe raza orașului Gura Humorului, dar și în 12 martie 2022, cân a fost prins în jurul orelor 22:30 că a condus un  autoturism pe raza orașului Gura Humorului.

Procurorii îl acuză și de uz de fals, pentru că în 12 martie 2022, fiind depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Gura Humorului, a înmânat organelor de poliție un permis de conducere contrafăcut, precum și de complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, constând în aceea că ulterior datei de 20 septembrie 2019 acesta a pus la dispoziție unor persoane necunoscute datele sale de identitate, semnătura sa precum și o fotografie ajutând în acest mod la contrafacerea unui permis de conducere având datele permisului său real de conducere, reţinut de organele de poliţie la data de 16.09.2019.

Procurorii au dispus în data de 29.03.2022, măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 30.03.2022 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Parchetul Judecătoriei Gura Humorului precizează că la formularea propunerii de arestare preventivă s-a avut în vedere faptul că după punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, există suspiciunea rezonabila că inculpatul a săvârşit cu intenţie noi infracţiuni.

Astfel, anterior, prin ordonanţa din data de 10.07.2020 s-a dispus  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acelaşi inculpat, pentru  infracţiunea de ucidere de culpă pentru că în 20 septembrie în jurul oreri 22:00, acesta a condus un autoturism pe strada Pinului din Gura Humorului şi într-o curbă la dreapta a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism, în urma impactului rezultând rănirea unei persoane, o tânără de 22 de ani din Frasin, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, iar ulterior, la data de 30.09.2020 a decedat.

Vinovăţia producerii accidentului rutier a revenit în totalitate tânărului din Gura Humorului având drept cauza principală determinantă viteza de 80-81 km/h pe un sector de drum într-o curbă la dreapta cu vizibilitate redusă, fără iluminat public, unde viteza max este de 40 km/h, iar  cauza secundară favorizantă fiind circulația în apropierea axului drumului a autoturismului condus de inculpat utilizând luminile de drum, pe un sector de drum fără marcaj longitudinal, vizibil pentru separarea sensurilor de circulație.

Tânărul este trimis în judecată pentru această faptă la data de 14.09.2020, cauza aflându-se în prezent în faza de judecată a apelului la Curtea de Apel Suceava.

Procurorii arată că judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a respins cererea formulată de arestare preventivă, iar magistratii Tribunalului Suceava au admis contestaţia formulată şi au dispus faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.


Intră acum și în grupul de