Elevi de clasa a patra din Rădăuți au intrat în contact online cu specialiști din India și au învățat despre tehnologia sateliților artificiali


Intră acum și în grupul de

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți, coordonați de profesorul Mirela Chidon-Frunză, au participat, luni, la o activitate online, care s-a desfășurat în cadrul Programului Educativ Internațional „Space Exploration Program 2022”.

Experții Igniting Dreams Of Young Minds Foundation (IDYM) din Gaya Bihar, India, au accesibilizat într-o manieră inedită, atractivă și creativă noțiuni de bază ale educației spațiale despre sateliți și rachete, prezentându-le totodată copiilor și o serie de aplicații captivante.

Peste 100.000 de copii din peste 50 de țări din întreaga lume au fost beneficiarii acestui proiect educativ începând cu anul 2020.

Distanța de peste 5.600 km nu a reprezentat un impediment, ci un atu esențial al demersului didactic, constituind elementul concret al înțelegerii modului în care funcționează tehnologia sateliților artificiali.

Lecția a fost interactivă, elevii s-au implicat, au înțeles de ce sunt necesari minim 3 sateliți artificiali pentru a acoperi întreaga suprafață a Terrei, care sunt principalele tipuri de orbite ale acestora, au adresat întrebări specialiștilor, au răspuns cerințelor acestora, astfel încât, la finalul activității au fost răsplătiți cu certificate internaționale de participare oferite de IDYM.


Intră acum și în grupul de