Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondată contestația formulată de acesta

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu rămâne în arest preventiv după ce Curtea de Apel Cluj a respins, miercuri, contestația formulată de acesta.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul C S C împotriva încheierii penale nr.400/C/5.04.2022 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosarul nr.1546/117/2022. În temeiul art.275 alin.2 Cod Procedură Penală, obligă pe contestator la plata sumei de 200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare în prezenta cale de atac. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 13.04.2022”, se arată în minuta instanței.

Tribunalul Cluj a dispus în data de 5 aprilie arestarea preventivă a lui Cristinel Crețu care este acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență.

Față de această decizie, Crețu a formulat contestație care a fost respinsă, miercuri, de Curtea de Apel Cluj și a rămas definitivă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a lui Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit anchetei procurorilor DNA Cluj, la începutul lunii decembrie 2020,  vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, arată procurorii anticorupție, Cristinel Crețu „ ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”