Prefectul Alexandru Moldovan insistă pentru respectarea contractului de proiectare a autostrăzii Pașcani-Suceava-Siret: Proiectele de autostrăzi sunt de importanță vitală pentru dezvoltarea Moldovei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a participat, joi, la Piatra Neamț la două ședințe tehnice, de etapă, în ceea ce privește realizarea a două mari proiecte de infrastructură pentru Moldova, respectiv autostrăzile A7 și A8.

El a spus că participarea la ședința Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) la APM Neamț pentru autostrada Tg. Mureș – Tg. Neamț, secțiunea II (Miercurea Nirajului-Leghin), trebuie privită ca o dovadă de susținere totală a proiectului de către administrația județului, sucevenii fiind direct interesați să aibă posibilitatea unui acces cât mai apropiat și facil la o autostradă de legătură cu vestul țării.

În ceea ce privește lotul Pașcani – Suceava din A7, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat prestatorului de servicii și CNAIR să se asigure că vor fi respectate termenele contractuale de finalizare ale studiului geo-tehnic, respectiv 25.07.2022, în condițiile în care există o singură instalație de foraj pe teren.

„Am primit asigurări că, de săptămâna viitoare, va fi adus încă un utilaj și termenul contractual va fi respectat, în acest moment fiind finalizată aproximativ jumătate din documentație”, a declarat prefectul.

În ceea ce privește lotul Suceava – Siret, datele prezentate ridică perspectiva nerealizării la termen ale studiilor tehnice, respectiv finalul anului 2022.

„Prestatorul de servicii a precizat că din data de 9 mai va încheia un subcontract ce-i va permite suplimentarea echipamentelor de forare”, a spus Moldovan.

El a arătat că în aceste condiții, s-a creionat organizarea unei ședințe tehnice și a unei vizite în teren, în județul Suceava, a consilierului în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Urtoi, la invitația președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Pentru conducerea Consiliului Județean Suceava și a Instituției Prefectului, întocmirea și finalizarea la termen a documentațiilor tehnice pentru autostrăzile A8 și A7 sunt probleme de maxim interes, aceste proiecte de infrastructură fiind de o importanță vitală pentru dezvoltarea Moldovei și implicit, a județului Suceava”, a concluzionat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de