De marti, toti sucevenii vor avea caloriferele calde


Intră acum și în grupul de

Începând de marţi, toţi sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de căldură, după ce deja de luni noapte în jumătate din locuinţele din municipiu s-a furnizat energie termică.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, energia termică a fost livrată în apartamentele blocurilor racordate la punctele termice modernizate pentru că aici manevrele s-au putut face mai repede. Edilul-şef a explicat că din cauză că vremea este rece, s-a decis furnizarea energiei termice în oraş mai devreme. „De luni seara, am început furnizarea energiei termice în aproape jumătate din apartamentele din municipiu, urmând ca întregul oraş să beneficieze de încălzire”, a spus Lungu.

El a arătat că a discutat cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din municipiu, unii dintre aceştia arătând că nu doresc să beneficieze acum de energie termică, dar că le-a explicat că potrivit legislaţiei, municipalitatea este obligată să furnizeze căldură dacă trei nopţi consecutive temperatura exterioară este mai mică de zece grade Celsius. „Dacă nu doresc căldură să închidă reţeaua de la scara blocului”, a spus primarul.

El a mai declarat că ţinând cont de prognoza meteo, după data de 15 octombrie vremea se va încălzi, astfel încât se prevede sistarea furnizării căldurii până la 1 noiembrie.

Ion Lungu a mai spus că în prezent asigurarea căldurii se face folosind gaz natural, dar că municipalitatea este pregătită cu cărbune pentru această iarnă.

El a arătat că pentru achiziţionarea combustibilului Primăria asigură 10 de milioane de lei, Guvernul va contribui cu aproximativ 10 milioane de lei, iar societatea de termoficare, Termica SA, cu 2 milioane de lei, bani proveniţi din vânzarea de certificate verzi.


Intră acum și în grupul de