IPS Calinic vrea să înființeze un muzeu în memoria IPS Pimen Suceveanul la Sihăstria Putnei


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat că intenționează să înființeze un muzeu în memoria IPS Pimen Suceveanul, dar că lucrările nu au început din lipsă de fonduri.

Înaltul ierarh a fost întrebat prin intermediul rubricii „Răspunsul Ierarhului” în legătură cu bunurile care au aparținut IPS Pimen Suceveanul.

„Atât eu, cât și mai mulți fii ai eparhiei am vrea tare mult să existe un muzeu sau un spațiu amenajat în memoria părintelui nostru Arhiepiscop, având în vedere și împlinirea a 2 ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, a spus credinciosul.

IPS Calinic a răspuns că lucrurile personale ale Înaltpreasfințitului Părinte Pimen se află în căsuța sa de la Sihăstria Putnei.

„Personal, am inițiat la Sihăstria Putnei un muzeu în memoria vrednicului de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, încă nu au început lucrările. Să sperăm că se va realiza și acest proiect, care este foarte generos”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de