Echipajele Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Rădăuți au câștigat competiția „Prietenii Pompierilor”. Pe locurile următoare s-au clasat echipaje de la Școala „Miron Costin” Suceava și ale Școlii Gimnaziale Pârteștii de Sus


Intră acum și în grupul de

Un număr de 50 de elevi s-au întrecut sâmbătă, 14 mai a.c., pentru trofeul “Prietenii Pompierilor”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, concursul s-a desfășurat pe Stadionul „Unirea”, din municipiul Suceava, și a reunit la start cinci echipaje de la trei unități de învățământ din județul Suceava.

Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ştafetă de 400 m, cu obstacole.

Locul I, atât la categoria „fete”, cât și la categoria „băieți /mixt”, a fost obținut de echipajele Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Rădăuți.

Echipajele Școlii Gimnaziale „Miron Costin” din municipiul Suceava au urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului, tot la ambele categorii.

Locul trei, la categoria „băieți /mixt”, a fost câștigat de echipajul Școlii Gimnaziale Pârteștii de Sus.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, iar elevii au fost recompensați cu diplome și cupe.

„Transmitem felicitări concurenților și instituțiilor de învățământ din care aceștia fac parte, și le urăm câștigătorilor succes la etapele următoare ale compețiției”, a menționat Alin Găleată.

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum inițiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina.


Intră acum și în grupul de