Șeful Administrației Militare Cernăuți a transmis comunităților religioase din regiune care sunt subordonate Patriarhiei Moscovei că fiecare trebuie să înțeleagă că Rusia este agresorul


Intră acum și în grupul de

Nicio comunitate religioasă din regiunea Cernăuți ce aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei nu și-a schimbat subordonarea de la începutul invaziei rusești pe scară largă în Ucraina, iar șeful administrației militare din Cernăuți, Serhii Osaciuk, a spus că îi condamnă pe toți cei care în cea de-a 82-a zi de război nu au reușit să definească clar că inamicul este Rusia, informează agenția de știri Bucpress din Cernăuți.

Potrivit sursei citate, șeful administrației militare Cernăuți consideră că decizia de a merge sau nu la Biserica ortodoxă ucraineană subordonată Patriarhiei Moscovei ar trebui să fie luată de fiecare ucrainean, și nu de administrațiile militare. 

Astfel, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serhii Osaciuk, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă din 16 mai despre funcționarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei în regiunea Cernăuți.

Potrivit acestuia, „astăzi nu putem tolera partidele, organizațiile, instituțiile pro-ruse care au legături cu agresorul”, a informat ACC, preluat de BucPress.

„Aceasta este alegerea morală a fiecărui ucrainean, nu ne putem lăsa păcăliți. Sunt convins că aceasta este o alegere istorică pe care o va face poporul ucrainean. Nu accept categoric situația în care aceasta trebuie făcut la comanda Administrației Militare. Oamenii ar trebui să ia decizia corespunzătoare, să găsească pe Dumnezeu în sufletul lor și să dea răspunsul: pe ce cale și în ce biserică să meargă. Pentru că acesta este dreptul lor exclusiv la libertatea de religie. Dar îi condamn pe toți cei care astăzi, în cea de-a 82-a zi de război, nu au reușit să definească clar că inamicul este Rusia. Ruperea completă a oricăror relații cu Rusia este singura cale către victoria noastră”, a spus Serhii Osaciuk.

Bucpress reamintește că până în luna aprilie 2022, nicio comunitate bisericească din regiunea Cernăuți, care aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene conduse de Înaltpreasfințitul Onufrie, nu și-a schimbat subordonarea de la începutul invaziei rusești pe scară largă în Ucraina.

Cu toate acestea, acest proces se  desfășoară activ în alte regiuni ale țării.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei Patriarhia Kievului, Mitropolitul Epifanie, a spus că zeci de obști și mai multe mănăstiri s-au alăturat de bună voie acesteia.

De menționat este că IPS Onufrie Berezovski, Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine a fost Mitropolit al Cernăuților și Bucovinei fiind născut în anul 1944 în familia unui preot din regiunea Cernăuți.


Intră acum și în grupul de