IPS Calinic vorbește de păcatul malahiei: Păcatul acesta ține de demnitatea persoanei și se canonisește cu oprirea de la Sfânta Împărtășanie


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților spune că păcatul malahiei se canonisește cu oprirea de la Sfânta Împărtășanie și că despre cei care cad în acest păcat se spune că nu vor fi beneficiarii Împărăției lui Dumnezeu.

IPS Calinic răspunde unui enoriaș care îl întreabă cum ar putea să scape de păcatul malahiei.

„De ceva timp încerc să scap de un păcat, al malahiei mai exact. Am încercat să scap, dar nu reușesc. Cum aș putea scăpa de acesta? Îmi este greu să recunosc că fac acest lucru, dar măcar trebuie să recunosc această problemă. V-aș fi recunoscător dacă m-ați putea ajuta cu vreun sfat legat de acest subiect”, a întrebat enoriașul.

În răspuns, IPS Calinic spune că păcatul acesta ține de demnitatea persoanei și se canonisește cu oprirea de la Sfânta Împărtășanie.

„Sfântul Apostol Pavel spune că astfel de persoane nu vor fi beneficiarii Împărăției lui Dumnezeu. Așadar, remediul stă în dumneavoastră. Nu-l căutați în altă parte. Dacă aveți vârsta potrivită, este mai bine să vă întemeiați o familie decât să vă încărcați conștiința. Spuneți Nu păcatului și astfel veți putea pune început bun”, a răspuns Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de