Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță proiect de instalare de camere de supraveghere și la locurile de joacă după ce activistul Andrei Bacoș a semnalat starea deplorabilă a unui loc de joacă din cartierul George Enescu


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat, joi, în finalul ședinței Consiliului Local Suceava că are în vedere inițierea unui proiect de instalare de camere video de supraveghere la locurile de joacă din municipiu la fel cum s-a procedat și la punctele de colectare a deșeurilor.

Viceprimarul a făcut această precizare după ce activistul sucevean Andrei Bacoș a prezentat în plenul Consiliului Local situația deplorabilă a unui loc de joacă din George Enescu.

Bacoș a intervenit, joi, la punctul „Diverse” de la finalul ședinței Consiliului Local și a invitat consilierii locali să vină să vadă parcul de joacă din cartierul George Enescu.

El a spus că a făcut reclamații, petiții, filmări în zona respectivă, dar că nu s-au luat măsurile așteptate.

Activistul civic i-a invitat pe consilieri să vină să vadă situația la fața locului, cartierul George Enescu fiind cu cea mai mare densitate de populație din municipiu și are un singur parc ce poate fi folosit de copii.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a arătat că locul de joacă a fost amenajat în urmă cu circa 15 ani de firma de salubritate și a precizat că se va ajunge și acolo pentru reabilitare, dar a subliniat că ține și de cei din zonă să-l păstreze.

„Poliția Locală poate trece de două-trei ori pe zi, dar eu știu că s-au vandalizat foarte multe locuri de joacă din municipiu. Cred că și un bun-simț civic al sucevenilor ar ajuta”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a declarat că se va căuta varianta de finanțare pentru instalarea de camere de supraveghere la toate locurile de joacă din oraș așa cum s-au montat la punctele de colectare a deșeurilor.

Andrei Bacoș a sugerat ca acel parc să fie luminat, să fie montată o cameră de supraveghere și să fie recondiționat.


Intră acum și în grupul de