ISU Suceava, după codul galben de ploi abundente, dă asigurări că pompierii suceveni sunt pregătiți să intervină pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență


Intră acum și în grupul de

ISU Suceava a anunțat vineri, după ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale până duminică seara că pompierii militari suceveni sunt pregătiți să intervină în cazul unor eventuale situații de urgență pentru limitarea pagubelor.

Potrivit ANM se așteaptă ca până duminică seara să fie perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va concretiza prin averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În aceste condiții, ISU Suceava recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

„În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, a mai atenționat ISU Suceava.

Totodată, în cazul unei situații de urgență reale, ISU Suceava solicită cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

„Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate , pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență”, a mai arătat sursa citată.


Intră acum și în grupul de