Firmele care proiectează Autostrada A7 între Pașcani și Siret, dar și proiectantul tronsonului Suceava-Vatra Dornei din Autostrada Nordului (A14) au primit certificate negative intermediare, a anunțat ministrul Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CNAIR a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislații a achizițiilor publice.

„Este un semnal de alarmă de care trebuie să țină cont toți antreprenorii care nu respectă termenii contractuali”, a transmis ministrul.

De menționat este că între firmele de proiectare sancționate se numără Search Corporation și EGIS România care realizează studiile de fezabilitate și de proiectare pentru tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret din Autostrada A 7.

Totodată, a fost sancționată și firma INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A. care realizează proiectarea pentru tronsonul Suceava-Vatra Dornei din Autostrada Nordului (A 14).

De menționat este că între firmele de construcții sancționate de CNAIR nu se regăsesc firme din județul Suceava cum ar fi Autotehnorom sau FlorConstruct care au contracte în derulare cu CNAIR.

În baza noii legislații, după rezilierea contractelor cu firmele care nu respectă termenele prevăzute procedura de selecție a unor noi operatori va fi simplificată.

Ministrul Sorin Grindeanu atrăgea atenția că firmele nu respectau contractele deoarece știau că în cazul unei rezilieri termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitațiilor sunt foarte lungi.

„Acest nou cadru legislativ va ajuta implicit construcția viitoarelor autostrăzi și drumuri expres din Moldova și Bucovina”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a prezentat lista cu firmele ce au primit certificate negative

➡️Pentru contractele de proiectare aflate în derulare, au primit certificate negative:

 – SEARCH Corporation SRL

 – EGIS Romania SA

 – EGIS International S.A.S

 – CONSITRANS S.R.L

 – INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A.

 – PRIMACONS GROUP S.R.L.

 – NV CONSTRUCT SRL

➡️Pentru Contractele de execuție lucrări au primit certificate negative:

– ASOCIEREA Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta SC AQUA

PARC SRL)-SC Mavgo Holding SRL-Vahoslav SK-Trameco SA

– ASOCIEREA Alexcor Trading SRL – Mpresa di Construzioni ING. E. Mantovani SpA – Pegasus Engineering SRL

– Todini Construzioni Generali SpA

– ASOCIEREA Cosedil SpA – BIT Invest SRL – Chirulli Andrea Impresa Individuale- Total Road SRL

– ASOCIEREA Concept Infrastrade Logistics SRL – Tehnic Asist SRL

– ASOCIEREA Mavgo Holding SRL- Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL – BDU Maxi Construct SRL – Hydrostroy AD

– ASOCIEREA Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA

– Tirrena Scavi SpA

– ASOCIEREA Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd

– ASOCIEREA Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Euro Construct Trading 98 S.R.L.

– Webuild SpA

„Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile și vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte, așa cum prevăd noile reglementări, aprobate la începutul acestui an. După primirea acestor certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice), antreprenorii au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite astfel primirea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare. Acest tip de Documente Constatatoare va permite Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitații și vor constitui baza analizei cu ocazia verificării motivelor de excludere pentru abateri grave sau repetate în derularea contractelor deja încheiate”, a menționat ministrul Transporturilor.


Intră acum și în grupul de