Avertizare meteo cod galben de caniculă, dar și de furtuni în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două avertizări cod galben pentru județul Suceava.

Astfel, pentru jumătatea estică a județului Suceava a fost emisă o avertizare de caniculă valabilă pe parcursul zilei de marți.

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Totodată, pentru întregul județ a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil de marți de la orele 12:00 până miercuri la orele  20:00

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.


Intră acum și în grupul de