Avertizări de vreme severă în județul Suceava până duminică seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două avertizări de vreme severă valabile până duminică seara la ora 22:00.

Astfel, a fost emisă o avertizare cod galben pentru zona de șes a județului Suceava și o avertizare cod portocaliu pentru zona de munte.

Potrivit avertizării cod galben, de sâmbătă de la ora 12:00 până duminică la ora 22:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă din 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00

Potrivit ANM, în intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.


Intră acum și în grupul de