VIDEO//Dr. Alexandru Calancea a câștigat concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean Suceava. Interesul pacientului este principalul obiectiv în proiectul de management prezentat


Intră acum și în grupul de

Dr. Alexandru Calancea a câștigat concursul organizat, luni, pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Suceava.

El a obținut nota 9,57, la prezentarea proiectului de management fiind notat cu 9,43 și cu 9,71 la evaluarea abilităților manageriale.

La acest concurs a participat și fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, avocatul Traian Andronachi care a fost notat cu 8,49, fiind evaluat cu 8,66 pentru abilități manageriale și cu 8,32 pentru proiectul de management.

Contestații față de rezultatele obținute se pot face până miercuri, joi, eventualele contestații vor fi analizate, iar vineri vor fi afișate rezultatele finale.

Dr. Alexandru Calancea, a arătat în interviuri oferite News Bucovina, că principalul obiectiv pe care îl are în proiectul de management este interesul pacientului.

El a spus că în ultimii doi ani unitatea spitalicească a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, precizând că de la 1 iulie 2020 când a preluat mandatul de manager interimar dorința sa și a tuturor a fost stabilizarea acestui spital care era într-un picaj liber.

Dr. Calancea a amintit că SJU Suceava era spital-Covid, iar întregul județ Suceava era privat de serviciile medicale oferite de această unitate spitalicească de urgență, cu specialități unice.

„Dorința noastră, a tuturor și a conducerii care a fost înainte mea a fost să stabilizeze picajul acestui spital. Ușor-ușor, acest spital a început să-și reia activitatea, pacienții au început să-și reia încrederea în acest spital și în continuare conducerea care va fi instalată de la data de 1 iulie trebuie să meargă în acest trend de a performa în acest spital pentru că avem cu ce. Avem posibilitatea și e păcat să nu ne dorim mai mult de la noi, să venim în sprijinul pacientului”, a declarat managerul interimar al SJU Suceava.

Totodată, dr. Alexandru Calancea a arătat că în continuare vor trebui aduse la SJU Suceava specialități care nu există în momentul de față și că așteaptă cu nerăbdare ca radioterapia să funcționeze, așteaptă stimulatoarele cardiace, dar și ca terapia intensivă să fie adaptată anului 2022 așa cum a arătat pandemia.

„Trebuie să apară cele două spitale de boli infecțioase și de pediatrie și, pe lângă aceste aspecte, personalul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba pacientului și nu este decât o datorie pe care să o facă: în slujba pacientului. Altfel, nu vom oferi un act medical de calitate. Eu voi milita pentru acest aspect. Eu vreau ca și colegii mei să înțeleagă că nu este altă soluție pentru dumnealor. Cine dorește să facă parte din această echipă va face, fiind în slujba pacientului fără alte înțelegeri, fără alte dorințe sau alte lucruri ascunse”, a adăugat managerul interimar al SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de