A pus pe drumuri o „armata” de pompieri, dupa ce a anuntat un incendiu fals la Frumosu


Intră acum și în grupul de

Dând dovadă de lipsă de maturitate, o tânără a apelat 112, miercuri, la prânz şi a anunţat izbucnirea unui incendiu în comuna suceveană Frumosu, fapt ce s-a dovedit a fi fals, după ce la faţa locului s-au deplasat nu mai puţin de 4 autospeciale de pompieri. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, la ora 12.22, unitatea a fost alertată de către o persoană de sex feminin, prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, despre producerea unui incendiu la o casă din centrul comunei Frumosu. Persoana s-a recomandat ca fiind M. ELENA şi a sunat de pe un telefon mobil cu numărul 0751-699551.

„După alertarea forţelor de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi punerea lor în mişcare spre locul producerii evenimentului, personalul din cadrul Dispeceratului a alertat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frumosu şi Vatra Moldoviţei şi a apelat numărul de telefon de pe care s-au primit datele iniţiale referitoare la incendiu.

Conform procedurilor, după alertarea subunităţii de intervenţie în raionul căreia s-a produs situaţia de urgenţă, subofiţerul operativ din dispecerat a solicitat date suplimentare referitoare la amploarea incendiului, pentru a putea gestiona profesionist situaţia de urgenţă produsă, prin alocarea resurselor suficiente. I s-a repetat acelaşi mesaj, prin care solicita intervenţia pompierilor la o casă care a luat foc în centrul comunei Frumosu.

La sosirea echipajelor în comună, s-a apelat, din nou, persoana care a sunat la 112, aceasta răspunzând sec că a fost o farsă”, a precizat plt. maj. Alin Găleată.

Acesta a subliniat că, la locul intervenţiei a fost mobilizat Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc cu 10 militari şi două autospeciale, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frumosu şi Vatra Moldoviţei cu câte o autospecială şi câte 5 voluntari fiecare şi Postul de Poliţie al comunei Frumosu cu 2 agenţi.

„Facem apel la spiritul civic al cetăţenilor pentru identificarea reală a persoanei apelante ştiind că dincolo de consumul de resurse, în acelaşi timp, în altă zonă a raionului de intervenţie, putea fi chiar cineva care avea o nevoie reală de prezenţa pompierilor pentru intervenţie şi salvare”, a mai spus plt. maj. Găleată.

Redacţia a format numărul de la care s-a primit apelul la 112 însă a fost activată căsuţa poştală.

Dacă tânăra va fi identificată, riscă să fie sancţionată contravenţional conform OG 34/2008 pentru apelare abuzivă la SNUAU 112.


Intră acum și în grupul de