GIRB a adus un omagiu regretatului cuplu Ion si Doina Aldea Teodorovici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) au organizat miercuri seara, la mansarda Music Pub din Suceava, un moment comemorativ prilejuit de împlinirea a 18 ani de la trecerea în nefiinţă a soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici, cântăreţi de origine română din Republica Moldova.

“Am decis să facem o seară de comemorare a soţilor Teodorovici pentru că se împlinesc 18 ani de când nu mai sunt în viaţă. Sunt nişte simboluri pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului şi merită o zi a lor pentru a fi cinstiţi. Îi vom serba azi (n.r. 3 noiembrie) prin muzică folk. Vor cânta membrii organizaţiei noastre, alături de solistul trupei Odyssey, Cristi Rangu, vom avea parte şi de poezii şi ne-am propus să cântăm împreună piesele colegilor”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Oxana Greadcenco, reprezentanta GIRB.

Manifestarea comemorativă a debutat cu un recital susţinut de Iosefima Agajim, care a interpretat piesa “Răsai”, acompaniată de solistul trupei Odyssey. A urmat apoi Cristi Rangu cu piesa “Pentru ea”, Dina Cepeliuc cu “Trei culori” şi “Eminescu”, urmată de Alina Butnaru (prezentatoarea evenimentului) care a recitat poezia colegei sale Olesea Palamarja, intitulată “Doina şi Ion”.

Ştefan Halos a interpretat apoi atât vocal, cât şi la ghitară meodiile “Focul din Vatră” şi “Aşa-mi vine câteodată”.

Seara a fost una reuşită, pe gustul publicului numeros, format în mare parte din studenţi basarabeni.


Intră acum și în grupul de