IPS Calinic, întrebat de ce Papa locuiește modest, iar ierarhii BOR stau în reședințe mari  și merg cu mașini de lux: Nu putem spune că reședințele noastre episcopale, la o anumită evaluare, le întrec pe ale acelora


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a răspuns, sâmbătă, unui credincios care a dorit să afle de ce Papa locuiește modest și când era arhiepiscop circula cu autobuzul, în timp ce ierarhii BOR stau în reședințe mari și folosesc mașini de lux.

Credinciosul vrea să afle de ce Papa locuiește într-un apartament modest, iar Patriarhul Daniel și ceilalți ierarhi în reședințe mari, sau de ce Papa se plimba cu autobuzul când era arhiepiscop, ierarhii BOR de ce se plimbă în mașini de lux și nu cu autobuzul

„Papa de ce e smerit și ierarhii BOR nu?”, a întrebat credinciosul.

În răspuns, înaltul ierarh a subliniat că nu se îndoiește de smerenia niciunui prelat din altă Biserică, dar nici nu poate spune că reședințele episcopale ale BOR, la o anumită evaluare, le întrec pe ale acelora.

„În plus, cu foarte puține excepții, reședințele arhiepiscopale au fost ridicate cu mult timp înainte, de către predecesori, fiind clădiri ce au zeci sau sute de ani. Pentru a vă edifica, aveți nevoie de ceva timp”, a arătat IPS Calinic.

În ceea ce privește mașinile, înaltul ierarh crede că este pertinent faptul că, un demnitar, fie el și ierarh, are nevoie de o mașină bună de teren.

„Altfel, în parohiile greu accesibile (și încă sunt multe), riscă să ajungă cu întârziere la evenimentele stabilite. Așadar, astăzi, o mașină bună nu mai este un moft, ci o necesitate”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de