Primarul din Salcea si trezorierul sef la DGFP Suceava s-au ales cu plangeri penale din partea a 42 cadre didactice


Intră acum și în grupul de

Deşi aproape 3000 de cadre didactice din judeţul Suceava au câştigat în instanţă un plus la salariu de 33 la sută, primăriile sfidează hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile. Şcolile şi primăriile sunt obligate să-i plătească potrivit Legii 330/2009.

Preşedintele Sindicatului „Cartel Alfa” din Suceava, Traian Pădureţ, a declarat joi, că „este vorba de peste 2800 de angajaţi din şcolile din judeţ care ar trebui să primească bani în plus la salariu, potrivit sentinţelor judecătoreşti, însă unii directori şi primari din judeţ nu înţeleg că legea este lege şi trebuie aplicată, în timp ce alţii spun că ştiu că trebuie să aplice legea, însă nu au bani”.

Acesta a exemplificat cu oraşul Salcea, unde Traian Pădureţ a declarat că „deşi s-a discutat atât cu primarul Ilie Lungu, cât şi cu directorul şcolii, pentru a da salariile oamenilor aşa cum prevede legea, Trezoreria a comunicat primarului să nu pună în aplicare hotărârea judecătorească, deoarece ministrul Educaţiei va solicita un recurs în anulare a acestei sentinţe”.

Cei 62 de angajaţi ai şcolilor din Salcea refuză să-şi ridice salariile, întrucât acestea nu conţin şi cei 33% câştigaţi prin hotărâre judecătorească. „Oamenii trebuiau să-şi ridice salariile de pe 6 noiembrie, însă refuză să le ia, deoarece nu-s toţi banii pe care ar trebui să-i primească. Nu ştiu însă cât o să mai reziste fără a-şi lua banii, fiindcă au şi ei cheltuieli”, a precizat Traian Pădureţ.

Pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile şi implicit pentru că Trezoreria a cerut primarului din Salcea să nu pună în aplicare sentinţa judecătorească, 42 de angajaţi ai şcolii din Salcea au depus plângeri penale împotriva trezorierului-şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Mihai Terteş, şi împotriva primarului oraşului Salcea, Ilie Lungu.


Intră acum și în grupul de