Retea de contrabandisti de tigari, bagata in arest


Intră acum și în grupul de

Nouă persoane au fost băgate în arest pentru contrabandă. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în urma activităţilor desfăşurate pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrabanda cu ţigări, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 2.000.000 de ţigarete, 5 autoturisme, 30 telefoane mobile, 92.959 lei şi 6.380 euro. Până în prezent, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de 9 persoane.

În urma activităţilor desfăşurate de I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Fraudelor – Biroul Combaterea Fraudelor Vamale, a fost identificată o grupare infracţională organizată, specializată în traficul internaţional şi intern cu ţigarete de provenienţă ilicită, pe relaţia Ucraina – România şi Republica Moldova – România.

Documentarea activităţilor infracţionale s-a realizat cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, prin structura centrală şi cele teritoriale / S.J.I.P.I. Suceava, Direcţia de Supravegheri Operative şi Investigaţii, prin structura centrală şi cele teritoriale / S.S.O.I. Suceava, D.O.S. – S.O.S. Suceava şi S.R.I. – Structura Teritorială Suceava.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost realizată de poliţişti ai I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Fraudelor – Biroul Combaterea Fraudelor Vamale, D.G.I.P.I., în cooperare cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.I.T. a I.G.P.F. – şi Serviciul Echipe Mobile a Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Astfel, la depozitul deţinut şi utilizat de membrii grupării infracţionale conduse de S. Ioan şi I. Paul specializată în traficul cu ţigarete de contrabandă, situat în municipiul Bucureşti, s-a primit o importantă cantitate cu ţigarete livrată de un alt membru al grupării. S-a intervenit simultan în locaţiile în care se aflau membrii grupării, fiind depistată cantitatea de 1.957.360 bucăţi ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Urmare a celor constatate, la D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au fost conduse 13 persoane, dispunându-se reţinerea pe o perioadă de 24 ore a unui număr de 9 suspecţi.
Tribunalul Suceava şi-a însuşit propunerea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile a suspecţilor I. Paul, de 49 ani, din Bucureşti, S. Ioan, de 39 ani, din municipiul Fălticeni, M. Mihail, de 31 ani, din comuna Grămeşti, V. Mihai, de 39 ani, din municipiul Fălticeni, P. Gheorghe, de 44 ani, din comuna Mălini, V. Constantin, de 48 ani, din municipiul Bucureşti, D. Adrian, de 41 ani, din municipiul Sighişoara, judeţul Mureş, N. Alexandru, de 41 ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj şi Ş. Cristinel, de 42 ani, din municipiul Târgu Mureş, judeţul Mureş.

Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor 1.957.360 bucăţi ţigarete (97.868 pachete de ţigări) în valoare de piaţă 880.812 lei, indisponibilizate 5 autoturisme cu o valoare de piaţă de 210.000 euro, 30 telefoane mobile, 92.959 lei şi 6.380 euro.
Cercetările continuă pentru comiterea infracţiunilor de constituire grup infracţional şi complicitate la contrabandă.


Intră acum și în grupul de