BOC il arata cu degetul pe ministrul Ludovic Orban, dar il uita pe Radu Berceanu


Intră acum și în grupul de

Şeful PDL-ului, actualul prim ministru al României, Emil Boc, l-a acuzat pe fostul ministru liberal al Trasporturilor, Ludovic Orban, de faptul că nu a făcut nimic pentru ca infrastructura rutieră a ţării să fie refăcută cu bani europeni. Premierul a declarat, sâmbătă, în Pasul Tihuţa, unde a participat la inaugurarea noii rute modernizate a drumului E 576, că dacă fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban (PNL), se preocupa de atragerea fondurilor europene pentru programele de infrastructură rutieră, în prezent erau în lucru toate autostrăzile cu fonduri europene.

El a spus că, în ultimele două luni, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a reuşit ceea ce nu s-a făcut în doi ani, în 2007 şi 2008, pentru atragerea celor 4,5 miliarde de euro pe POS Transporturi. „Dacă făcea domnul Orban în perioada 2007-2008 acest lucru, astăzi România avea toate autostrăzile în lucru din bani europeni. Din nefericire, s-au pierdut doi ani, 2007 şi 2008, când nu s-a făcut nimic în materie de transporturi”, a explicat Emil Boc.

Premierul a mai arătat că, în acea perioadă, ministrul de atunci al Transporturilor, Ludovic Orban, nu a reuşit nici măcar să acrediteze Programul operaţional sectorial Transporturi pentru absorbţia fondurilor europene. „Ne mirăm de ce nu s-au absorbit bani pe fonduri europene la transporturi, cei 4,5 miliarde de euro”, a declarat supărat Emil Boc. El a mai subliniat, la final, că ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a demonstrat că se poate, prin ceea ce a făcut în ultimele două luni.


Intră acum și în grupul de