44 de dosare penale pe numele unei minore, hoata de profesie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele două minore surprinse de o bătrână duminică, în timp ce furau din casă, femeia aflându-se în bucătărie, s-a dovedit a fi o hoaţă de profesie, fiind cercetată penal în peste 40 de dosare. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, minora C. E., de 16 ani, din comuna Şcheia, arestată preventiv după comiterea tâlhăriei din data de 14.11.2010 în locuinţa Maricicăi M., de 64 ani, din Suceava, a fost cercetată penal, fiind suspectă de comiterea a 9 infracţiuni de tâlhărie şi a peste 35 de furturi din locuinţă.

O parte din fapte au fost comise până la împlinirea vârstei de 14 ani, minora neputând fi trasă la răspundere pentru faptele penale comise.

Poliţiştii spun că faptele pentru care a fost cercetată au fost comise împreună cu alte persoane de pe raza comunei Şcheia, creând un prejudiciu de aproximativ 60.000 lei.

În cazul furturilor comise, minora sustrăgea în principiu bani sau bunuri mici cu valoare mare şi uşor de transportat, gen bijuterii, aparatură electronică de dimensiuni mici dar de valoare mare.

Principalele moduri de operare folosite de minoră în comiterea faptelor sunt pătrunderea în locuinţă pe uşa neasigurată atunci când proprietarii se află în casă, forţarea geamurilor de la locuinţele situate la parterul imobilelor, forţarea uşilor care prezintă o rezistenţă scăzută sau furtul din locuinţă atunci când practicau cerşitul.

Principalul mod de comitere a tâlhăriilor era acostarea persoanelor de sex masculin mai înaintate în vârstă, iar sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale, îi ducea în locuri mai retrase şi, prin violenţă, îi deposeda de bunurile avute asupra lor.

„Dorim pe această cale să atragem atenţia, în special persoanelor în vârstă, să asigure uşa de la locuinţă atunci când se află în interior şi să manifeste o atenţie sporită atunci când deschis uşa unor persoane necunoscute aflate la cerşit, pentru a reduce riscul de victimizare. Totodată recomandăm cetăţenilor să nu ţină în locuinţă sume mari de bani”, precizează IPJ Suceava.

Reamintim că duminică, la ora 10.12, Poliţia municipiul Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Mărăşeşti, două tinere au fost surprinse de proprietara unui apartament, în timp ce sustrăgeau bunuri. La faţa locului au fost găsite două minore, C. E., de 16 ani şi C. L., de 15 ani, ambele din comuna Şcheia. În timp ce proprietara se afla în bucătăria locuinţei a auzit zgomot pe holul apartamentului şi ştiind că este singură în imobil, a ieşit şi le-a surprins pe cele două minore în hol. A reuşit să le prindă pe amândouă, moment în care C. E., a început să o lovească cu pumnii şi să o zgârie în zona pieptului.

Încercând să se apere a scăpat-o pe C.L. şi a început să strige după ajutor. A fost auzită de o vecină care a reţinut-o pe C. L. şi a apelat SNUAU 112.

În timp ce M. Maricica încerca să o reţină pe C. E., aceasta a aruncat pe jos două telefoane mobile şi o bancnotă de o sută de lei. M. Maricica a recunoscut telefoanele ca fiind ale ei. Cele două minore au recunoscut comiterea faptei. C.E. fiind arestată preventiv pentru 19 zile.


Intră acum și în grupul de