Seful ATOP Suceava sustine ca etnobotanicele trebuie interzise comercializarii


Intră acum și în grupul de

Interzicerea magazinelor ce vând plante etnobotanice nu va duce la o scădere semnificativă a consumului, a apreciat, miercuri, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava, Petru Carcalete, care a arătat că majoritatea tranzacţiilor se fac pe internet. „Dacă legislaţia se va modifica astfel încât toate aceste plante să fie interzise comercializării, problema poate fi discutată în alţi termeni”, a spus preşedintele ATOP Suceava.

Potrivit lui Carcalete, pentru a se afla „faţa nevăzută şi necunoscută” din localităţi ale judeţului ar trebui ca şi activitatea ATOP să fie mai eficientă prin colaborarea cu reprezentanţi locali ai societăţii civile. „Ar trebui găsit un mod de comunicare între ATOP şi reprezentanţi ai societăţii civile din localităţi. Acum noi avem informaţiile din localităţi de la autorităţi alese sau de la poliţişti”, a spus preşedintele ATOP Suceava.

El a arătat că pentru ca ATOP să fie mai eficient este necesar să fie întărită comunicarea cu persoanele obişnuite, cu societatea civilă. „Astfel, vom putea afla mult mai multe lucruri care se întâmplă în diverse comune şi vom putea stabili şi ce măsuri vor trebui adoptate”, a mai spus Carcalete.

Mai multe primării din ţară au decis în ultima perioadă interzicerea funcţionării magazinelor care comercializează plante etnobotanice.


Intră acum și în grupul de