Au rupt butucul usii si au furat bunuri de 30.000 lei, dintr-un apartament din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul a două ore cât a lipsit de acasă un fălticenean, hoţii i-au rup butucul de la uşă şi au furat bunuri de 30.000 lei. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, miercuri, în jurul orei 13.10, prin „S.N.U.A.U. 112”, B. Doina, în vârstă de 55 ani, din municipiul Fălticeni a sesizat faptul că în intervalul orar 11.00 – 13.00, persoane necunoscute prin ruperea butucului de la uşa de acces au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras bunuri.

Este vorba despre electronice, bijuterii, bani, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 30.000 lei.

Poliţiştii au luat măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

De altfel până pe data de 20 decembrie în judeţ se derulează o campanie ce vizează furturile din locuinţe, intitulată „Un plus de siguranţă”, a cărei obiective sunt „un pus de informare şi mai puţină superficialitate”.

„Un sfert din furturile din locuinţe au avut la bază şi neglijenţa şi indolenţa victimelor. Ar fi fost evitate dacă dădeau dovadă de mai multă înţelepciune şi îşi asigurau locuinţa”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă insp. Ionuţ Epureanu, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia că „infractorii au timp, caută zone, familii unde nu există o cutumă în a-şi apăra minimum de patrimoniu. Localizează victimele, le analizează programul şi acţionează”.


Intră acum și în grupul de