Laszlo Borbely: „Nu putem indigui noi toata Romania” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministerul Mediului a alocat, în acest an, cea mai mare sumă de bani de după 1990 pentru investiţii în îndiguiri, de 860 de milioane de lei.

Declaraţia a fost făcută, joi, la Suceava, de către ministrul Laszlo Borbely, care a arătat că în ceea ce priveşte judeţul Suceava, care a fost foarte afectat de inundaţii, anul acesta s-au primit fonduri de 22,5 milioane de lei din Fondul de mediu, dar şi alte investiţii pe diferite proiecte în sumă de aproximativ 30 de milioane de lei.

Potrivit ministrului Mediului, pentru lucrările de prevenire a inundaţiilor în judeţul Suceava vor mai fi alocate fonduri importante atât din bugetul Ministerului Mediului, din Fondul de mediu, dar şi aproximativ 800 de milioane de euro prin credit furnizor.

Borbely a spus că au fost înregistrate unele întârzieri la proiectare care au fost rezolvate şi că a cerut urgentarea lucrărilor, astfel încât să nu se intre în iarnă cu lucrările neterminate. „Nu putem îndigui noi toată România”, a spus ministrul Mediului, care a menţionat că ploile puternice înregistrate şi apele care au venit pe versanţi, pe diferite zone, au arătat că trebuie adoptate şi altfel de măsuri.

El a subliniat că se va face o analiză a priorităţilor pe POS Mediu, vor fi făcute investiţii pe Fondul de mediu, dar şi prin credit furnizor urmând să mai poată fi alocată suma de 800 de milioane de euro în plus. El a mai spus că speră ca ANIF să fie adus la Apele Române întrucât nu este normal să existe două entităţi care să răspundă de diguri. „Să avem o strategie coerentă care să fie şi fundamentată financiar. Vom face acele proiecte care ţin de torenţi”, a mai spus Borbely.


Intră acum și în grupul de