Ministrul Mediului, placut impresionat de cum decurg impaduririle in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a vizitat joi două zone din judeţ, Bălăceana şi Ciprian Porumbescu, unde se fac în prezent împăduriri, suma alocată pentru astfel de acţiuni fiind de patru milioane de lei. „Am fost plăcut impresionat de ceea ce s-a făcut aici pentru că e clar că este o dovadă de profesionalism”, a declarat ministrul Mediului.

Borbely a spus într-o conferinţă de presă că la Conferinţa privind schimbările climatice, ce se va desfăşura în luna decembrie la Cancun, se va lua cu siguranţă o decizie globală privind împăduririle. „Va fi o strategie globală şi bani mai mulţi pentru împădurire. Este una din cele mai importante acţiuni de a salva planeta de la poluare, de la emisiile de carbon care trebuie reduse prin schimbările climatice”, a spus ministrul.

El a menţionat că în România se continuă programele de împădurire şi că în acest an s-au alocat de şase ori mai multe fonduri faţă de anul trecut. „Prin Fondul de mediu vom împăduri circa 35.000 de hectare, ceea ce e un pas destul de important”, a spus Borbely.


Intră acum și în grupul de