Europa investeste in oamenii de la tara


Intră acum și în grupul de

Într-o perioadă de puternică criză economică ce se resimte în majoritatea ţărilor, Uniunea Europeană vine în sprijinul oamenilor de afaceri care au dezvoltat o activitate comercială în mediul rural, precum şi a persoanelor din satele româneşti aflate în căutarea unui loc de muncă.

În ciuda faptului că nu oferă efectiv o slujbă celui aflat în şomaj, proiectul derulat de Asociaţia Inter Concordia în regiunea Nord – Est, a fost bine primit de toţi participanţii în ambele sesiuni ale acestuia.

Prima dintre ele a avut loc în perioada 25 – 28 octombrie anul acesta, iar cea de-a doua s-a finalizat pe parcursul zilei de joi.

După cum ne-au declarat şi reprezentanţii Asociaţiei, campania este una de “promovare a culturii antreprenoriale şi conştientizare privind necesitatea creşterii abilităţilor managerilor din mediul rural”.

Acţiunea derulată în cadrul proeictului “Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural” se bucură de finanţare europeană şi a avut drept ţintă pregătirea a circa 150 de manageri din domeniul non-agricol ce locuiesc în mediul rural, fiind vorba de localităţile Corni, Pomârla, Gorbăneşti, Cristineşti, Tudora, Curteşti, George Enescu, Vama, Mănăstirea Humorului sau Vereşti.

“Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de formare antreprenorială, consiliere şi asistenţă pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activităţi independente în domenii non-agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural – 250 de manageri, 200 de şomeri, 150 de persoane aflate în căutarea unui loc muncă şi 100 de persoane ocupate în agricultura de subsistenţă – vor beneficia de un program de consiliere, orientare şi îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în infiinţarea şi dezvoltarea propriei afaceri”, ne-a mai declarat Oana Neica, expert parteneriate regionale – Regiunea Nord-Est.


Intră acum și în grupul de