Masina ungureasca, arsa aproape in totalitate pentru ca soferul si pasagerul nu au sunat la 112


Intră acum și în grupul de

O maşină în care se aflau doi unguri a ars în noaptea de joi spre vineri, aproape în totalitate, deoarece aceştia nu au ştiut să sune la 112 şi să anunţe incendiul. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, focul a izbucnit de la un scurtcircuit electric. Astfel, Garda de Intervenţie Gura Humorului a intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul cu remorcă, înmatriculat în Ungaria, condus de Gergely H., pe raza localităţii Capu Codrului.

„Incendiul a fost anunţat cu întârziere deoarece, atât conducătorul auto cât şi însoţitorul său, cetăţeni maghiari, nu au folosit numărul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, 112, evenimentul fiind semnalat de către localnici, treziţi de exploziile cauciucurilor în flăcări”, a precizat plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului de Informare şi relaţii Publice a ISU Suceava.

Incendiul a fost anunţat la ora 02:41, iar la sosirea echipajului, ardea autovehiculul, marca Mercedes Viano, focul propagându-se şi la remorcă.

Focul fost lichidat la ora 03.30, dar au ars autovehiculul, în proporţie de 90% şi remorca, încărcată cu materiale de construcţii, în proporţie de 60%.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.


Intră acum și în grupul de