Cannabisul gasit in masina confiscata era adus din Grecia


Intră acum și în grupul de

Kilogramul de cannabis găsit de poliţişti într-una dintre maşinile confiscate în cazul grupului de contrabandişti, era adus din Grecia de către unul din membrii bandei. În cazul celor 9 persoane ce formau o bandă de contrabandişti ce au fost arestaţi în urmă cu o săptămână, extinderea activităţilor de cercetare şi urmărire penală au dus la depistarea unui kilogram de cannabis, în unul dintre autoturismele reţinute.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a informat vineri, că poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au extins cercetările în dosarul penal privind gruparea infracţională organizată, specializată în traficul internaţional şi intern cu ţigarete de provenienţă ilicită, pe relaţia Ucraina – România şi Republica Moldova – România, în unul din cele 5 autoturisme indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, fiind identificată un pachet ce conţinea fibră vegetală măcinată.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că în pachet se afla cantitatea de 1141,5 grame cannabis sativa, cercetările fiind continuate pentru stabilirea provenienţei drogurilor.

În urma probelor administrate, a fost reţinut pentru 24 de ore N. Alexandru, de 41 ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, fiind suspect de comiterea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc.
Acesta în data de 12 noiembrie 2010, a introdus pe teritoriul României, venind din Grecia, cantitatea de 1141,5 grame de fragmente vegetale (cannabis).

Sâmbăta trecută, în urma activităţilor desfăşurate pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrabanda cu ţigări, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 2.000.000 de ţigarete, 5 autoturisme, 30 telefoane mobile, 92.959 lei şi 6.380 euro, iar 9 persoane au fost arestate pentru 29 de zile.
Cei 9 sunt I. Paul, de 49 ani, din Bucureşti, S. Ioan, de 39 ani, din municipiul Fălticeni, M. Mihail, de 31 ani, din comuna Grămeşti, V. Mihai, de 39 ani, din municipiul Fălticeni, P. Gheorghe, de 44 ani, din comuna Mălini, V. Constantin de 48 ani, din municipiul Bucureşti, D. Adrian, de 41 ani, din municipiul Sighişoara, judeţul Mureş, N. Alexandru de 41 ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj şi Ş. Cristinel, de 42 ani, din Târgu Mureş, judeţul Mureş.

Miercuri, o decizie surprinzătoare a fost luată de Curtea de Apel Suceava, când cinci dintre cele nouă persoane au fost puse în libertate printre care şi cel care a adus drogurile. Pentru acesta s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de