A cheltuit banii furati pe jocuri de noroc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce a ajutat o femeie din Fântânele la tăiat lemne, un tânăr din localitate a dat o spargere la locuinţa acesteia, iar banii furaţi i-a cheltuit pe jocuri de noroc în municipiul Botoşani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceva, insp. Gabriel Panţiru, miercuri, agenţii Postului de Poliţie Fântânele au fost sesizaţi de F. Violeta, de 40 ani, din localitate, despre faptul că autori necunoscuţi au pătruns prin efracţie în locuinţa sa, în perioada 23.11.2010 orele 12.30 – 24.11.2010 orele 16.30, de unde i-au sustras suma de 1500 lei şi 6 bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 4000 lei, prejudiciu total fiind de 5500 lei.

„În urma cercetărilor a fost identificat suspectul de comiterea furtului în persoana lui P. Laurenţiu de 22 ani din localitate. Astfel, s-a stabilit că acesta, în urmă cu două săptămâni prestase unele munci fizice, tăiat lemne în gospodăria părţii vătămate, dar fără să intre în imobilul de locuit. La 23.11.2010, P. Laurenţiu a observat-o pe proprietară părăsind localitatea cu autobuzul pentru a merge la serviciu în Suceava, imobilul rămânând nelocuit. După ce a consumat băuturi alcoolice şi după căderea întunericului, suspectul a pătruns prin escaladare în curtea gospodăriei, iar dintr-o anexă a luat toporul din locul unde cunoştea că se află şi cu partea metalică a forţat uşa de acces în locuinţă până sistemele de asigurare au cedat şi a pătruns în interior” a precizat insp. Panţiru.

Acesta a mai adăugat că, dintr-un caiet păstrat în partea inferioară a dulapului din dormitor tânărul a sustras 1.500 lei iar dintr-o cutie tip casetă lemn aflată pe raftul superior al aceluiaşi mobilier a sustras două lănţişoare, o brăţară şi trei inele de damă.

P. Laurenţiu s-a deplasat cu autobuzul în municipiul Botoşani unde susţine că a cheltuit banii la aparatele de jocuri de noroc, iar bijuteriile le-a vândut la două persoane necunoscute contra sumei de 100 lei, după care a revenit în comuna Fântânele.

S-a început urmărirea penală a tânărului, care a fost reţinut pentru 24 ore , pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de