Ministrul Educației, Ligia Deca, la 150 de ani de la înființarea  Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți felicită cadrele didactice și elevii colegiului


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis, marți, cu prilejul manifestării omagiale dedicată împlinirii a 150 de ani de la înființarea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” felicitări cadrelor didactice și elevilor acestui colegiu.

O delegație a Inspectoratului Școlar Județean Suceava a luat parte la manifestarea omagială – Repere de performanță academică și culturală care au marcat existența Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”- dedicată împlinirii a 150 de ani de la înființarea prestigioasei instituții de învățământ rădăuțene.

Inspectorul școlar general al județului Suceava, Grigore Bocanci, a transmis cu acest prilej mesajul ministrului Educației, Ligia Deca.

Vă prezentăm integral mesajul ministrului Educației:

„Distinși profesori,

Dragi părinți și elevi,

Doamnelor și domnilor,

Vă mulțumim pentru invitația de a vă fi alături cu prilejul acestei sărbători care marchează un moment istoric – 150 de ani de tradiție și excelență în educație a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, o evocare a contribuției valoroase pe care această unitate de învățământ continuă să o aducă în comunitate.

Ministerul Educației va încuraja întotdeauna acțiunile meritorii ale celor aflați în slujba sistemului de învățământ, care aduc cinste meseriei de profesor. Așadar, am deosebita onoare de a vă adresa sincere felicitări pentru performanțele cadrelor didactice și elevilor dumneavoastră, care contribuie la creșterea calității învățământului din Bucovina.

Domnule director,

Aș vrea să vă transmit pe această cale felicitările mele pentru modul în care transmiteți mai departe tradițiile acestei școli și pentru grija de a menține la standarde ridicate prestigiul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți. Vă asigur de întreaga mea considerație și de tot sprijinul Ministerului Educației în activitatea dumneavoastră.

Profit de această ocazie pentru a exprima încă o dată preţuirea şi respectul meu pentru efortul creator al atâtor generații de profesori dedicați și absolvenți de excepție, care aduc cinste colegiului. Fie ca în anii ce urmează să continuați să vă formați elevii cu tot atâta dăruire, inspirație și putere de muncă, iar proiectele dumneavoastră educaționale să inspire întreaga comunitate!

La mulți ani!”


Intră acum și în grupul de