Proiectil exploziv în stare perfectă de funcționare, găsit în pădurea Adâncata. Pirotehniștii suceveni au preluat muniția urmând să fie detonată controlat


Intră acum și în grupul de

 Grupa Pirotehnică a ISU „Bucovina” Suceava a intervenit, joi, în pădurea Adâncata pentru preluarea unui proiectil în stare perfectă de funcționare.

Potrivit ISU Suceava, ca urmare a bunei colaborări dintre ISU Suceava  și membrii asociației detectoriștilor din județ (posesori, autorizați, de detectoare de metale), unul dintre detectoriști a anunțat, prin 112, despre faptul că a găsit un element de muniție, pe raza pădurii Adâncata.

Ajunși la fața locului, pirotehniștii au identificat un proiectil exploziv calibrul 85 mm, provenind din cel de-al doilea război mondial, fiind în perfectă stare de funcționare, fiind echipat cu focos și încărcătură explozivă.

Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată provizoriu, până la distrugerea ei într-un poligon autorizat.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

– Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

– Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;

– Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;

– Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;

– Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;

– Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;

– Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112.


Intră acum și în grupul de