Mai putine infractiuni comise in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Referindu-se la criminalitatea înregistrată în zona unităților de învățământ, şeful Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar-şef dr. Ioan Nicuşor Todiruţ a precizat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Suceava, că numărul infracţiunilor în şcolile sucevene au scăzut.

Astfel, potrivit acestuia, în cele 7 luni de când, la nivelul județului Suceava a fost reactualizat SISTEMUL CADRU care vizează asigurarea protecției unităților de învățământ, siguranța elevilor și a personalului didactic, structurile cu atribuțiuni în acest domeniu (Inspectoratul Școlar Județean Suceava – Inspectoratul de Poliție Județean Suceava – Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava) la nivelul județului Suceava, au fost sesizate un număr de 29 infracțiuni cu 9,3% mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

Din totalul sesizărilor, 8 infracțiuni au fost comise în incinta unităților de învățământ, iar 21 infracțiuni în afara acestora.

„Pozitiv este faptul că trendul infracțiunilor sesizate ca fiind comise în școli sau de către elevi este în descreștere, iar pentru lunile iunie, iulie, august, septembrie și octombrie nu au fost sesizate infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ”, subliniază conisarul-şef Todiruţ.

În aceeași perioadă, aprilie-octombrie, au fost constatate un număr de 36 infracţiuni (cu urmărirea penală începută) cu 47 infracţiuni mai puține faţă de perioada similară a anului trecut, din care, 12 infracţiuni au fost comise în incinta şcolilor iar 24 infracţiuni au fost comise de către elevi, dar în afara şcolilor.

La comiterea acestor infracţiuni au participat 27 elevi, iar 16 dintre aceștia au fost victime ale infracţiunilor.

În structura infracţiunile constatate, ponderea o dețin furturile cu 55,5%, lovirile si vătămările corporale cu 11,1% și alte infracţiuni cu 13,8%.

Cele mai multe infracțiuni în mediu școlar au fost înregistrate în zona municipiilor Fălticeni, Rădăuți și Suceava.


Intră acum și în grupul de