Celebrari si cetateni de onoare, cadoul municipalitatii la finele anului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproape de trecerea dintre ani, municipalitatea suceveană vine din nou în atenţia locuitorilor municipiului reşedinţă de judeţ cu două acţiuni care au devenit aproape o tradiţie.

Conform declaraţiilor făcute de edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a Consiliului Local, va fi supus dezbaterii un proiect de hotărâre prin care încă trei persoane sunt propuse a deveni cetăţeni de onoare ai municipiului.

Este vorba despre dr. Gheorghe – Vasile Ciubotaru, “un bucovinean care a făcut mult bine multor persoane din acest judeţ în calitatea sa de medic chirurg cum şi altor câteva zeci dacă nu sute de persoane din întreaga ţară”, după cum a spus la ultima conferinţă de presă primarul oraşului. La ora actuală, acesta deţine funcţia de şef al secţiei de neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni” din Bucureşti.

Pe lângă doctorul Ciubotaru, mai sunt propuse a deveni cetăţeni de onoare alte două persoane, Ana Lazăr şi Elena Cucuveică, care au aniversat anul acesta venerabila vârstă de 100 de ani.

Până atunci, pe parcursul zilei de sâmbătă, la sediul Primăriei Suceava va fi zi de sărbătoare. Municipalitatea va celebra încă 15 cupluri de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, care în ciuda tuturor greutăţilor au reuşit ca pe parcursul ultimelor trei luni să împlinească 50 de ani de căsnicie.

“Este o mândrie şi o onoare pentru mine să pot face acest lucru în semn de respect pentru cei ce sunt cetăţeni model pentru oraşul nostru” a mai spus Ion lungu, care a ţinut să amintească faptul că de când a preluat conducerea Primăriei Suceava astfel de evenimente au fost organizate pentru aproximativ 400 de cupluri.


Intră acum și în grupul de