Prefectul Sorin Popescu a solicitat demiterea sefei CNADNR Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Pentru că nu a acţionat aşa cum s-a decis în Comandamentul de iarnă, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a solicitat vineri, Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR, destituirea şefului secţiei Câmpulung Moldovenesc, Liliana Dranca, pentru disfuncţionalităţile în acţiunea de deszăpezire în judeţ înregistrate în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în urma unei analize privind modul în care s-a intervenit la acţiunea de deszăpezire în noaptea de joi spre vineri în judeţ, s-au constatat disfuncţionalităţi mici în acţiunea de deszăpezire. „Le-am cerut să intervină în Pasul Tihuţa, în Pasul Mestecăniş şi în Pasul Palma numai cu sare şi ei au împrăştiat cu sare amestecată cu nisip”, a spus Popescu.

El a explicat că s-a solicitat ca materialul împrăştiat pentru topirea gheţii să fie sare şi nu amestec de sare cu nisip deoarece se înregistra vânt puternic, care lua nisipul de pe carosabil. „Pentru noaptea de joi spre vineri trebuia împrăştiată doar sare pentru topirea gheţii. S-a împrăştiat sare cu nisip, iar atunci ajunge cantitatea de sare împrăştiate e mult mai mică şi efectul acesteia e mult mai mic”, a spus prefectul.

El a menţionat că în noaptea de joi spre vineri nu s-au înregistrat blocaje pe drumurile naţionale care traversează judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de