Gheorghe Flutur, o nouă discuție cu guvernatorul din Cernăuți pentru reducerea cozii de TIR-uri de pe DN2 spre Siret: Partea română reușește să proceseze 560 de tiruri în 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că a luat legătura din nou cu guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, cu privire la traficul în vămile Siret și Vicovu de Sus.

„La intrare în vama Siret pe partea română coloana ajunge la 800 de tiruri aflate în așteptare, în ultimele 24 de ore. Vama română și Poliția de Frontieră și-au intensificat eforturile reușind să proceseze 560 tiruri / 24 de ore la ieșirea din Romania spre Ucraina, cu mult peste ce reușeau zilele trecute când erau procesate circa 400 de tiruri / 24 de ore, iar la intrarea în Romania se procesează 380 de tiruri în 24 / ore”, a spus Flutur,  care a menționat că majoritatea mijloacelor de transport sunt cu alimente și combustibil.

Mai mult, el a arătat că prin PTF Vicovu de Sus au ieșit din România circa 70 de camioane și au intrat peste 120.

„Coloana în România pentru vama Siret ajunge la circa 25 km, cu anumite întreruperi pe zona intravilană a localităților. Sunt echipaje de poliție care lucrează pentru dirijarea traficului și se procedează la organizarea de convoaie de 30-40 de cisterne cu combustibil care sunt escortate direct în vamă, deoarece pentru acestea procedura durează mai puțin”, a explicat președintele Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că dacă în PTF Siret situația este cea prezentată, a constatat la Punctul de Trecere a Frontierei cu Ucraina de la Halmeu din județul Satu Mare sunt 3-4 tiruri.

„Deși partea română și-a intensificat mult eforturile, coloana de tiruri nu scade, șoferii evitând zona montană din Transcarpatia, cu punctele de trecere de la Satu Mare și Sighetul Marmației, alegând în mare parte vama Siret. Din ceea ce spun specialiștii din vămi acest vârf de trafic se va reduce după 27 decembrie”, a declarat Flutur.

El a spus că a solicitat din nou astăzi părții ucrainene să mărească ritmul de procesare a tirurilor pentru a scurta timpii de așteptare în vamă.

„Am cerut de asemenea prefectului să solicite Ministerul Finanțelor si cel al Transporturilor și Infrastructurii să ia toate măsurile ce depind de aceste ministere pentru fluidizarea traficului și pentru asigurarea confortului populației din zonă”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de