Coloana de autocamioane spre Siret are 18 kilometri. Poliția de Frontieră a suplimentat artere de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere


Intră acum și în grupul de

Coloana de autotrenuri care așteaptă să tranziteze PTF Siret avea vineri dimineața o lungime de 18 kilometri, în scădere cu 2 kilometri față de ziua precedentă.

Potrivit Prefecturii Suceava, coloana se întinde pe o distanță de aproximativ 18 km pe DN 2 spre Vama Siret.

Sursa citată arată că în zonă acționează trei echipaje de poliție rutieră și două de ordine publică și că se circulă pe un singur sens spre orașul Siret.

Poliția de Frontieră Suceava a anunțat că în perioada Sărbătorilor de Iarnă şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Astfel, în această perioadă, la nivelul județului Suceava, se vor desfăşura activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În continuare, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, se înregistrează o situaţie specială în ceea ce privește traficul pentru automarfare. În această perioadă, pe lângă transportatorii de cereale din Ucraina, se adaugă și importul – exportul alimentelor, în contextul sărbătorilor de iarnă, arată sursa citată.

Poliția de Frontieră Suceava anunță că s-au dispus măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, respectiv suplimentarea personalului.

„Activitatea Poliției de Frontieră se derulează rapid, însă în punctele de trecere a frontierei, sunt și alte autorități care efectuează la rândul lor controale cu privire la tranzitul acestor camioane. Totodată, menționăm faptul că fluidizarea traficului pe sensul de ieșire din România, depinde într-o mare măsură de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua camioane. Reamintim faptul că participanții la trafic pot tranzita și prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, redeschis din data de 10 noiembrie a.c.”, a mai arătat Poliția de Frontieră Suceava.


Intră acum și în grupul de