Programul de vizită la pacienți în Spitalul Județean Suceava a fost limitat pe fondul creșterii numărului de infecții respiratorii


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean Suceava a decis limitarea programului de vizită la cazurile grave și la o durata maximă de 15 minute, iar la  ATI maximum 10 minute, a anunțat unitatea spitalicească menționând că a avut în vedere instrucțiunile Ministerului Sănătății publicate în Monitorul Oficial al României.

SJU Suceava precizează că pentru vizitarea pacienților solicitările vor fi făcute în scris, ca și până acum, completând formularul care se găsește pe site-ul spitalului la rubrica „Info Pacienți – Formulare Pacienți” (și vor fi trimise la adresa recepț[email protected])  sau la recepția de la intrarea principală.

Confirmarea aprobării cererii va fi transmisă telefonic și poate dura mai mult până la aprobarea acesteia datorită limitării intervalului de vizită, mai arată sursa citată.

Programul de vizită se desfășoară zilnic în intervalul orar 13:00 – 15:00.

„Rugăm aparținătorii să aștepte confirmarea înainte de a se prezența la spital pentru a nu aglomera zona de recepție de la intrarea principală”, menționează conducerea SJU Suceava.

Totodată, se subliniază că aceste măsuri au menirea de a proteja pacienții internați de contaminări cu diverși agenți patogeni în contextul creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii.

„Infecțiile virale sau bacteriene se pot transmite fie direct ( principala modalitate fiind prin intermediul aerosolilor – particule care se formează în timpul tusei și strănutului) fie indirect (prin intermediul obiectelor de uz comun)”, a mai arătat SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de