Parchetul Tribunalului Suceava despre medicul oncolog reținut după flagrant: A pretins și primit sume de bani respectiv 50,100, 200 de lei ori 50 de euro sau miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză


Intră acum și în grupul de

Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat, vineri, că va propune arestarea preventivă a unui medic oncolog reținut joi seara după un flagrant de dare/luare de mită.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, în data de 19 ianuarie 2023, echipe coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, constituite din lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, au constatat săvârșirea infracțiunilor flagrante de luare de mită și de dare de mită în cadrul secției de oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și au efectuat percheziţii în incinta acestei secții, precum și la domiciliul unei persoane fizice.

La aceeași dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea pentru 24 de ore a unei suspecte, față de care la data de 20.01.2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Aceasta este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, faptă prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78 din 2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (64 de acte materiale).

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.

În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv  în  7 zile lucrătoare consecutive  din luna decembrie 2022.

În cursul zilei de vineri procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de