Consilier județean liberal: Pietonii se aruncă pe trecerea de pietoni fără să se asigure. Ar trebui programe de educație la TV


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean liberal sucevean Ioan Moraru a apreciat, miercuri, în ședința Consiliului Județean Suceava, că va trebui luată o decizie politică prin care la televiziuni să fie transmise programe educative pentru pietoni care nu sunt deloc atenți când traversează strada.

„Trebuie introdus un sfert de oră pe televiziuni program de educație a pietonului pentru zone aglomerate, la treceri de pietoni, la treceri cu calea ferată”, a spus Moraru.

El a arătat că face de câteva ori pe lună traseul de la Vatra Dornei la Suceava și că trebuie să fie extrem de atent la trecerile pentru pietoni care sunt pe acest traseu.

Moraru a spus că în special în Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului trecerile de pietoni care sunt din 20 în 20 de metri generează probleme.

El a apreciat că se întâmplă accidente stupide oricât efort s-ar face din partea ATOP sau a Poliției.

„După ce au plecat  (polițiștii, n.r.) din acele zone, sigur că se pot întâmpla accidente absolut stupide și din neglijență maximă a pietonului care se aruncă în fața mașinii.  Mi s-a întâmplat la Suceava. După ce am intrat în oraș, dacă nu eram foarte atent și nu mergeam încet treceam peste cineva”, a spus Moraru.

El a spus că pietonii nu țin cont de nimic când văd o trecere pentru pietoni.

„Ei nu țin cont. Când văd o trecere pentru pietoni, ei se aruncă, nu se mai uită, nu se asigură. De aceea, o minimă educație pe care o poate face mass media vizuală ar fi absolut utilă”, a spus Moraru.


Intră acum și în grupul de