Rugby Club Gura Humorului are un prim jucător din Africa de Sud și așteaptă alți patru jucători străini în cadrul parteneriatului cu Asociația Mingea Ovală


Intră acum și în grupul de

Rugby Club Gura Humorului și Asociația Mingea Ovală și-au consolidat parteneriatul demarat informal pe parcursul sezonului 2022, când datorită unei burse a asociației, a fost transferat sud-africanul Rohan Schwartz, jucător ce va activa la echipă și în acest sezon, anunță gruparea humoreană.

Performanţa tânărului taloneur a fost monitorizată de ambele părţi, acţiune care a consolidat legătura între Asociația Mingea Ovală şi club. 

Performanța în terenul de rugby are întotdeauna în spate o muncă de echipă, în care toți cei implicați pun umărul la bunul mers al lucrurilor în comunitatea din care facem parte, și mai departe în comunitatea rugbistică națională, a transmis clubul humorean.

Principalul obiectiv legat de această colaborare are în vedere creșterea performanței sportive, în cadrul Ligii Naționale de Rugby – competiție în care echipa activează.

Despre echipa de rugby humoreană se știe că, la momentul actual, este singura echipă finanțată în totalitate privat din România.

Sezonul 2023 va marca participarea, pentru al 5-lea sezon consecutiv al RCGH în cadrul competiției naționale de rugby Liga Națională de Rugby.

De la reînființare, rugbyul humorean a fost doar un instrument de formare al jucătorilor pentru alte echipe cu potențial financiar mult mai mare. Colaborarea cu Mingea Ovală pare să echilibreze oarecum acest trend al plecărilor de jucători, prin identificarea necesităților echipei și în funcție de acestea, aducerea unor jucători din comunități rugbystice consacrate. Este de așteptat ca infuzia de jucători de calitate să crească concurența și seriozitatea jucătorilor și astfel să vedem o îmbunătățire rapidă a rezultatelor în competițiile la care participăm. De asemenea, sunt sigur că acești jucători vin cu un bagaj de cunoștințe și metode de antrenament moderne de la școlile de rugby la care au evoluat și ne dorim să-i implicăm și în antrenarea juniorilor. În acest mod, sperăm să creștem valoarea echipei și implicit interesul posibililor investitori”, transmite Ștefăniță Rusu, managerul grupării humorene.

Pentru sezonul care începe în primăvara lui 2023, Asociația Mingea Ovală va susține echipa humoreană cu patru burse sportive, pentru patru jucători străini, ce vor urma să vină în România pentru a evalua în cadrul clubului de la Gura Humorului.

,,E de apreciat că Rugby Club Gura Humorului este un proiect rugbistic sănătos, 100 la sută privat. Aici am găsit deschidere şi o transparenţă totală. Am fost plăcut surprinşi că se vrea performanţă şi că se poate face un management profesionist şi de calitate şi în România. Obiectivul nostru principal este de a creşte nivelul Ligii Naţionale de Rugby, prin atragerea unor jucători care pe viitor pot ajunge chiar componenţi ai echipei naţionale. Dorim să devenim un actor principal în revitalizarea rugbiului autohton, în special a primului eşalon, care a fost neglijat şi subfinanţat timp de treizeci de ani”, declară Csaba Gal, președintele Asociației Mingea Ovală.

Asociația Mingea Ovală este o organizație tânără, înființată în anul 2022, cu scopul de a sprijini financiar, material şi logistic rugbişti şi echipe de rugby, la nivel de copii, juniori şi seniori.

Totodată, sezonul al cincilea al grupării humorene vizează apropierea comunității, a iubitorilor de sport și rugby. Astfel că, tribuna I de la Stadionul Tineretului din Gura Humorului va fi rezervată doar membrilor din cadrul Comunitatea RCGH și deținătorilor de bilete. Informații despre cum persoanele fizice pot să devină membri în Comunitatea RCGH se pot gasi pe https://rugbygh.com/ro/comunitate/


Intră acum și în grupul de