Prefectul de Suceava: Transmit un mesaj ferm de susținere a instituțiilor angrenate în lupta împotriva activităților ilegale din domeniul silvic


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, după ședința Colegiului Prefectural Suceava în care s-a discutat situația din domeniul silvic că se poate constata că anul trecut acțiunile de control au avut rezultate necontestabile.

„Doresc să transmit un mesaj ferm de susținere a instituțiilor angrenate în lupta împotriva activităților ilegale din domeniul silvic. Fie că ne referim la Garda Forestieră sau la structurile din cadrul MAI (poliție, jandarmi), activitățile de control au avut o creștere semnificativă pe parcursul ultimului an iar rezultatele nu pot fi contestate”, a spus Moldovan.

Prefectul a adăugat că în același timp reafirmă faptul că o cooperare susținută cu societatea civilă este esențială pentru exploatarea corectă a fondului forestier la nivelul județului și protejarea sustenabilă a pădurii.

„Fără aportul activiștilor de mediu onești, al asociațiilor și fundațiilor, al avertizorilor de integritate nu ar fi fost posibile rezultatele bune prezentate în cadrul ședinței. Încurajez orice inițiativă care conduce la atingerea acestui obiectiv dorit de întreaga comunitate: o pădure ce aduce beneficii tuturor, atât în prezent cât și în viitor”, a mai declarat prefectul de Suceava.


Intră acum și în grupul de