Aproape un milion de pachete de tigari confiscate la frontiera, in 2010 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În prezent, dintre manifestările transfrontaliere predominante ale criminalităţii internaţionale organizate, reprezentative pentru zona de responsabilitate a inspectoratului sunt contrabanda cu ţigări, migraţia ilegală şi trecerile ilegale, a precizat comisar şef de poliţie Gheorghe Ieremie, şeful I.J.P.F. Suceava, la şedinţa de evaluare a activităţilor desfăşurate de către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, în anul 2010.

La manifestare au fost prezenţi din partea I.G.P.F. cms. şef Haralambie Dumitru, director al Direcţiei de Supraveghere şi Control Trecere Frontieră, iar din partea Prefecturii Suceava, subprefectul Angela Zarojanu.

Şeful IJPF Suceava a spus că, în urma acţiunilor întreprinse au fost confiscate un număr de 973.164 pachete de ţigări în valoare de 4.779.876 lei, iar pe linie de contrabandă s-au înregistrat 89 de cazuri în care au fost implicate 178 de persoane, constatându-se 107 de fapte penale. Din totalul ţigărilor confiscate 610.608 pachete în valoare de 3.264.368 lei sunt ţigări de contrabandă.

S-au descoperit ţigări ascunse în locaşuri special amenajate din autoturisme, sub banchete, sub preşuri, în rezervor, la motor, în portiere, în pneuri, la microbuze în pereţii dublii ai caroseriei special confecţionaţi, în diferite locuri din tren, sub vagoane, în cutii de alimente, în canistre în haine sau înfăşurate pe corpul persoanei.

Pentru încălcarea prevederilor regimului vamal de către diverşi cetăţeni, în special pentru trafic cu ţigări şi contrabandă, I.J.P.F. Suceava a făcut 158 de propuneri de anulare a vizei către Ministerul Afacerilor de Externe, din care 79 au fost anulate.

S-au înregistrat 316 lucrări penale, sub aspectul comiterii a 436 fapte penale (contrabandă – 94 , trafic de migranţi – 4 , constituire grup organizat – 13, regimul frontierei – 59, infracţiuni de fals – 15, alte genuri de infracţiuni – 251), săvârşite de 432 persoane.


Intră acum și în grupul de