Incendiu la grajdul Parcului National Calimani


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit duminică noapte, cu două autospeciale şi două motopompe transportabile, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şaru Dornei, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, aflat în administraţia Parcului Naţional Călimani.

Incendiul a fost anunţat la ora 22:51, iar la sosirea echipajelor de pompieri, ardeau acoperişul şi pereţii adăpostului, existând pericolul de propagare la o clădire administrativă şi la o casă. Până la sosirea echipajelor de pompieri, au fost evacuaţi 5 cai de către personalul administrativ.

Flăcările au fost stinse complet după aproximativ 5 ore de intervenţie, mai exact la ora 04.30, dar au ars acoperişul şi pereţii adăpostului de animale, pe o suprafaţă de 160 mp, circa 14 tone de plante furajere, obiecte de mobilier, precum şi bunuri de uz gospodăresc.

Pompierii dau drept cauză probabilă de producere a incendiului , un scurtcircuit electric provenit de la un cablu cu izolaţie deteriorată.

Pompierii militari au salvat casa şi clădirea administrativă.


Intră acum și în grupul de